Tenuta Lenzini

Tæt ved Lucca, i området Colline Lucchesi, ligger vingården Tenuta Lenzini. Den ejes af et ungt italiensk par Benedetta og Michele, som er tredje generation på vingården.

Tenuta Lenzini er en visionær og moderne vingård. Det unge par formår at kombinere det moderne med de gamle dyder inden for vinproduktion. I 2007 gjorde de op med brugen af kemikalier, og de har siden da dyrket og produceret deres vin økologisk. I 2014 opnåede de certificering som økologisk producent, og nu er de gået skridtet videre og arbejder på at blive certificeret som biodynamisk producent.

De laver tre dejlige og fyldige rødvine. Valget af druesorter er ikke typisk for toscanske rødvine, idet de er lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Herudover laves også en rosé (på 100% Merlot) og en hvidvin (Vermentino/Sauvignon Blanc), der begge er virkelig velsmagende og behagelige at drikke.

Vinmarkerne på Tenuta Lenzini ligger op ad skråningerne, således at de danner et naturligt amfiteater, hvilket skaber et særegent mikroklima, som er med til at give vinene deres karakter.